Analizând statisticile unui site, putem spune cu precizie care sunt cele mai vizitate pagini. Acest lucru poate fi ușor făcut cu ajutorul Google Analytics (Behavior –> Site Content –> All Pages) în care vom vedea lista articolelor bune, de calitate.

De obicei toată lumea văzând că anumite subiecte sunt mai interesante și au vizualizări mai multe, decid ca să adauge și alte articole cu tematică asemănătoare.

Sunt de acord cu această tehnică mai ales că ajută site-ul să mărească numărul legăturilor interne și dezvoltă anumite subiecte de care utilizatorul final are nevoie.

Însă astăzi vreau să vă aduc la cunoștință că există și alte posibilități de a mări numărul de vizitatori al articolelor bune scrise în trecut.

Conținut Audio

În ziua de azi marea majoritate utilizatorilor doresc să consume informația rapid, și anume acest format le permite acest lucru, e mult mai ușor să ascultăm sau să vizualizăm decât să citim un articol.

Cel mai simplu este să citim articolul și să-l înregistrăm, în așa fel obținem articolul în format audio care poate fi adăugat în interiorul articolului.

De asemenea acest fișier audio poate fi adăugat pe alte platforme externe cum ar fi SoundCloud sau să creați un podcast, apropo un lucru inevitabil daca veți vedea că anume acest format este consumat de către vizitatori tăi.

Adresa site-ului trebuie pronuntat la începutul sau sfârșitul acestui fișier audio, ca utilizatorii care vor asculta din întâmplare acest articol să poată ulterior vizita site-ul tău.

Conținut Video

Un alt format este cel video, să creăm un mic video unde să adăugăm pe lîngă sunetul deja creat și secvențe video potrivite la acest articol.

Da sunt de acord că pentru unele articole, secvențele video sunt mai greu de găsit, dar aceasta nu trebuie să vă oprească, puteți pur și simplu să vă înregistrați cum expuneți acest articol în timp ce faceți o mică plimbare prin parc spre exemplu.

Scopul nostru final este să transmitem acestă informație din articol în format video, după care îl adăugăm în articol și pe platformele de video cum ar fi Vimeo, YouTube și o publicare a acestui articol de calitate pe Facebook Video.

Adăugăm adresa spre articol sau site în acest mic video, în caz că va fi distribuit de către alte persoane să fie ușor pentru vizitatori să vă găsească.

Conținut grafic

Alegem una din imaginile din articol sau creăm o imagine nouă expresivă care o adăugăm în articol și mărim un pic puterea ei SEO adăugând în numele imaginii, în descriere și text alternativ cuvintele cheie, astfel mărind numărul persoanelor care vin din căutări și posibilitatea să fim mai ușor găsiți prin intermediul serviciilor de gen Google Images.

De asemenea adăugăm această imagine pe următoarele platforme externe cum ar fi Instagram și Pinterest.

Dacă este posibil de creat un infografic din articol, atunci această imagine trebuie partajată, ea la sigur va mări numărul de vizitatori.

Conținutul articolelor bune de gen: Cum să…?

Pe platformele de gen Quora, StackOverflow sau forum-uri de nișă adăugați acest articol dacă el răspunde la întrebarea „Cum să…?”.

Vă recomand înainte de a deschide o temă nouă pe aceste platforme să verificați dacă această întrebare există deja, în caz că răspunsul este pozitiv, ar fi mai bine să adăugăm informația proprie prin intermediul unui comentariu.

Partajează, transmite mesajul către publicul tău

Întărim puterea articolelor bune

Întărim puterea articolelor bune

Încearcă mai multe platforme și articole cu diferite tematici pentru a înțelege care sunt bune pentru tine. Iată unele dintre ele Facebook, Twitter, Google+, Reddit, Tumblr, Telegram, WhatsApp, Skype, Digg, Pinterest, LinkedIn, Pocket, VKontakte, Odnoklassniki, Email etc.

E prea complicat? Aveți nevoie de mult timp pentru a partaja articolul pe mai multe platforme. Cel mai ușor lucru este să monitorizați de unde vin vizitatorii, în așa fel veți ști care rețele sociale sau site-uri vă aduc cei mai mulți vizitatori.

Știind acest lucru, partajați în primul rând acolo unde sunt utilizatorii voștri, de exemplu un blog care scrie despre mâncare va avea un efect mult mai mare dacă partajează pe Pinterest și Instagram decât un blog care scrie despre management.

Atunci când adăugați conținutul vostru pe site-uri externe cum ar fi în cazul formatului video, audio nu uitați sa puneți în descriere și adresa spre articol.

Cum număr „bobocii”?

Simplu, din nou te ajută Google Analytics pentru aceasta mergi la Acquisition –> Social –> Network Referrals și/sau Acquisition –> All Traffic –> Referral și veți vedea care site-uri vă aduc cei mai mulți vizitatori.

Totul este bine și frumos! Vizitatorii să zicem că vin cei mai mulți de pe Facebook, de obicei partajați pe profilul personal, după care pe pagina blogului încă vreo 3 pagini la care le administrați, în 5 grupe private plus 12 grupe deschise.

Super, în total 22 locații diferite, ceea ce veți vedea în statistici sunt toți referii care au venit de pe Facebook, fără să cunoașteți care pagini sau grupuri sunt efective.

În ajutor ne vine Campaign URL Builder  cu ajutorul căruia putem sa creăm linkuri spreciale pentru fiecare grupă sau pagină și în așa fel vom vedea care sunt cele mai bune și în care se merită să facem share, după ce testăm de câteva ori, și vedem rezultatele, renunțăm la cele care au un randament mic.

Știu că sună ușor, dar se consumă foarte mult timp, de aceasta am creat un instrument pe care îl configurezi adăugând rețelele tale, diferite grupuri și pagini (o singură dată) după care de fiecare dată înainte de a partaja articolul indici adresa lui și obții linkuri personalizate pentru toate rețelele printr-un singur click.

Copiați acest instrument de pe GitHub URL Builder sau faceți un „fork” setează după placul tău și o poți folosi local sau pe serverul tău web.

Concluzie

Întărește puterea articolelor bune prin adăugarea altor formate de gen audio, video, imagini. Editează conținutul dacă au intervenit schimbări și partajează-l din nou. Redă-i o a două viață.

Valeriu Tihai