Cine sunt

Mă numesc Valeriu Tihai și locuiesc în Montreal, am început acest blog pentru a partaja cu tine cunoștințele mele din domeniul tehnologiilor informaţionale.

Proiectarea, crearea, optimizare și menținerea site-urilor web prezintă o filă aparte din activitatea mea, la început a fost o pasiune, care între timp a devenit latura mea profesională.

Peste 15 ani de experiență, zeci de persoane ajutate să își atingă scopul, sute de site-uri lansate, mii de campanii publicitare, sute de mii linii de cod, milioane de vizitatori.

Pot spune cu certitudine că contribuii la dezvoltarea Web-ului, una din minunile care se întâmplă chiar acum în viața noastră.

Eu și WordPress

În 2004 am început să lucrez mai intens cu platforma WordPress, care la acel moment era la început de cale (imaginile nu puteau fi adăugate direct in conținut 🙂 ) și metoda recomandata de a schimba designul era prin schimbarea fișierului cu stiluri (styles.css).

Dintr-un simplă platformă de blog a devenit un CMS (Sistem de Administrare a Conținutului) complex și în același timp ușor de folosit.

Insignele de mai sus reprezintă contribuția mea in comunitatea WordPress:

  • Dezvoltător de Module;
  • Traducere de module, teme și core;
  • Recenzii pentru temele noi;
  • Dezvoltator de Teme;
  • Am contribuit la dezvoltarea nucleului WordPress 4.7.

Tema mea BlogoLife a fost copiată de peste 250 000 ori (versiunea gratuită + pro), plăcut când așa multă lume folosește unul dintre produsele tale.

Lecția pe care am învățat-o, utilizatorii sunt foarte diferiți și vor folosi produsul tău altfel, nu așa cum ai crezut, foarte bună experiență.

Realizări in Montreal

Când am ajuns în Montreal (2011) am decis să fac studii și am ales: Dezvoltare web pentru magazinele online.

Din ce în ce mai multe magazine trec din offline in online, așa a fost și cazul Kombi Canada, Apollo Music Store site-uri la care partea Front-End a fost făcută de către mine.

Un alt website complex local este Bell Media cu care am câștigat și premiul Boomerang pentru cel mai bun site B2B oferit de către Infopresse.

Povești?

Tată cărui îi place să povesteasca fiului povești povestite despre iepurilă-tobicilă, pisicuța-maușuța, veverița-rițarița și alte personaje inventate în timpul poveștilor.

Valeriu Tihai