De multe ori am întâlnit pe Facebook profil personal care are rol de pagina de Facebook.

Pe termen scurt și mediu diferența nu este așa mare și chiar pare mai avantajos să folosești profilul personal ca pagină.

Profil Facebook

Ai deja o listă cu prieteni, posturile tale sunt văzute și comentate mult mai repede, sigur că prietenii tăi sunt gata să partajeze posturile tale.

Totul este bine și frumos pana aici, poate doar că numele este un pic straniu, conține numele companiei sau a serviciului + numele personal ceva de genul „Căldărușă Vasilică – Săp fântâni”.

5000 prieteni este limita pentru un profil personal, te limitezi din start. Ajungând la această cifră îți vei aduce aminte de pagină și vei incepe aproape totul de la început.

Profil personal – numele vorbește de la sine, este personal. La prima mie sau doua îi știu pe toți prietenii dar după vei găsi în lista ta nume care nu îți spun nimic.

Implicit toate postarile de pe profilul personal sunt private, mai ales daca beneficiezi de setarile de confidentialitate ale Facebook, pe cand postarile paginii sunt publice.

Pagină de Facebook

Mai devreme sau mai târziu afacerea trebuie „numărată”, vei dori sa cunoști care articol scris de tine este mai eficient, în care zi trebuie sa scrii, e nevoie de articole de o pagina sau e suficient o singură propoziție, trebuie sa adaug o imagine sau poate un mic video in post etc.. Într-un cuvânt cum trebuie să scriu posturile ca ele să aducă vânzări?

Răspuns la toate aceste întrebări îți poate da statisticile paginii. Vei ști cât efort trebuie sa depui pentru a scrie un post, despre ce să scrii și când să-l publici.

Pe o pagina de Facebook poți adăuga serviciile sau produsele tale, potențialii clienti fără să părăsească Facebook-ul pot vedea ce oferte ai și la ce preț.

Secțiunea de magazin în cadrul Paginii este o funcție relativ nouă prin intermediul cărei poți vinde produse și pentru moment lucreaza numai în Statele Unite. La noi în Canada și restul lumii poți adauga produse sau servicii dar încă nu este activă opiunea de a vinde, dar sunt sigur ca va fi lansată foarte curand.

Îți poți adăuga un buton „Apel la acțiune” care poate fi de următorul tip:

 • Rezervă serviciile noastre
  • Rezervă acum – Ajută utilizatorii să rezerve o călătorie sau să facă o programare.
 • Ia legătura cu noi
  • Sună acum – Permite-le utilizatorilor să te sune cu o singura atingere de pe telefonul lor.
  • Contactează-ne – Direcționează utilizatorii către un formular din site-ul tău web.
  • Trimite un mesaj – Ajută utilizatorii să trimită Paginii tale un mesaj Facebook.
  • Înscrie-te – Direcționează utilizatorii către un formular pe site-ul tău web pentru a obține mai mulți clienți potențiali şi abonați.
  • Cere o cotație – Direcționează utilizatorii către un formular din Pagina ta, astfel încât să poată solicita mai multe informații despre afacerea ta.
  • Trimite un e-mail – Ajută utilizatorii să îți trimită un e-mail din Pagina ta.
 • Află mai multe despre noi
  • Află mai multe – Direcționează utilizatorii către locul în care pot vedea mai multe informații despre organizația ta.
  • Vezi clipul video – Direcționează utilizatorii către un clip video de pe Facebook sau de pe site-ul tău web.
 • Fă o achiziție sau o donație
  • Cumpără – Încurajează mai multe persoane să vizualizeze și să cumpere produse pe site-ul tău web sau Pagina ta.
 • Folosește aplicația sau jocul nostru
  • Folosește aplicația – Direcțonează utilizatorii către aplicația ta pentru a crește numărul de descărcări sau de interacțiuni.
  • Joacă jocul – Permite-le utilizatorilor să descarce sau să joace jocul tău.

Ai adăugat locația și ai scăpat de întrebările de genul: cum pot ajunge la voi, unde este oficiul etc.

O altă întrebare frecventa este: „Pana la ce ora lucrați?” Facebook s-a gândit și la acest moment și acum ai posibilitatea sa specifici orele de muncă.

Poți creea un robot pe care să-l înveți cum să răspundă la chat, tu in acest timp crează produse noi sau scrie articole.

Concluzii

Este posibil să transformi profilul tau într-o Pagină de Facebook, dar poți avea surprize neplacute uneori, așa că mai bine crează-ți pagina din start.

Îți recomand să treci de la profil la o pagină de Facebook cât mai curând posibil.

Urmărește pagina mea de Facebook pentru a fi la curent cu ultimile postari.

Valeriu Tihai